У Молдові затримали лідера проросійської партії

У Молдові затримали лідера проросійської партії

Укрінформ
У Молдові співробітники правоохоронних органів затримали 16 червня лідера проросійської політичної сили «Наша партія» Ренато Усатого.

Це сталося після того, як Усатий перетнув пункт пропуску на кордоні Румунії та Молдови, повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначили представники «Нашої партії», Усатий телефоном повідомив, що був затриманий і його доправлять до Кишинева в прокуратуру з боротьби з організованою злочинністю і розслідування спеціальних справ. У партії пояснили, що такою є процедура, оскільки раніше були оголошені ордери на його арешт, однак наголосили, що поки що не можна говорити про повноцінне затримання, а лише про доставку його до прокуратури для бесіди.

У прокуратурі Молдови заявляли, що Усатий «звинувачується в організації злочинного угруповання, члени якого скоїли два злочини – привласнення чужого майна та замах на вбивство».

Читайте також: Президент Молдови заявив про подолання політичної кризи

Кілька років Усатий жив у Москві. Після того, як дотепер правляча й підконтрольна олігарху Владу Плахотнюку Демократична партія 14 червня оголосила про складання владних повноважень і відставку уряду Павела Філіпа, Усатий заявив, що ситуація в країні змінилася, зазначає видання. Він вирішив повернутися до Молдови, щоб «розібратися з кримінальними справами», які, за його словами, були порушені незаконно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-