Президент ПАРЄ обговорила з Лавровим повернення російської делегації

Президент ПАРЄ обговорила з Лавровим повернення російської делегації

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск'є обговорила з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим співпрацю ПАРЄ з Росією.

Спілкування відбулося телефоном у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі з посилання на повідомлення ПАРЄ.

«Розмова була зосереджена на питаннях співробітництва між ПАРЄ і Російською Федерацією, особливо з огляду на ухвалення регламентним комітетом доповіді про процес ухвалення рішень в Парламентській асамблеї відносно повноважень та голосування, що буде обговорено Асамблеєю 24 червня», - поінформували в ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 10 червня, президент ПАРЄ також зустрілася із представниками Держдуми і Ради федерацій РФ. В Асамблеї відзначили, що метою зустрічі є «продовження діалогу про відносини між Парламентською асамблеєю і російським парламентом».

3 червня регламентний комітет ПАРЄ затвердив проект резолюції, яким пропонується внести зміни до регламенту Асамблеї, що може ускладнити накладення санкцій на російську делегацію та забезпечити її можливе повернення до ПАРЄ без виконання міжнародних зобов’язань.

17 травня Комітет міністрів Ради Європи на рівні глав МЗС підтримав позицію, що усі країни-члени повинні мати право брати участь у статутних органах організації, включаючи Парламентську асамблею, а також мають голосувати на виборах нового генерального секретаря Організації у червні.

Водночас рішення Комітету міністрів ще має затвердити у червні ПАРЄ.

Читайте також: ПАРЄ не розкриватиме деталі зустрічі з російськими депутатами

ПАРЄ у квітні 2014 року запровадила санкції проти РФ, позбавивши російську делегацію права голосу. У червні 2017 року Росія вдалася до фінансового шантажу РЄ, припинивши сплачувати внески.

Нині у Раді Європи діє потужне лобі на чолі із Німеччиною і Францією, яке намагається повернути РФ до ПАРЄ, незважаючи на порушення Москвою норм міжнародного права, продовження агресії проти України.

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав рішення КМРЄ, яким Росію можуть повернути до ПАРЄ без виконання зобов’язань, продовженням агресії проти України та окупації Криму, «суперечливим та ганебним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-