У РФ суд достроково звільнив главу чеченського «Меморіалу»

У РФ суд достроково звільнив главу чеченського «Меморіалу»

Укрінформ
Шалінський міський суд Чечні на виїзному засіданні в колонії-поселенні в Аргуні задовольнив клопотання про умовно-дострокове звільнення керівника чеченського відділення правозахисного центру «Меморіал» Оюба Тітієва.

Про це повідомляє на своєму сайті «Меморіал».

«Сьогодні, 10 червня 2019 року, суд задовольнив клопотання про умовно-дострокове звільнення (УДЗ) керівника грозненського представництва Правозахисного центру «Меморіал» Оюба Тітієва. Рішення набуде чинності за 10 днів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, керівника чеченського "Меморіалу" затримали 9 січня 2018 року. В його автомобілі виявили 180 грамів марихуани. Відтоді Тітієв перебуває під вартою.

Влітку 2018 року розпочався судовий процес у справі про зберігання наркотиків. Адвокати Тітієва стверджували, що у свідченнях поліцейських багато розходжень. Сам правозахисник висунуті обвинувачення заперечує, заявляючи, що наркотики йому підкинули. На його думку, справу порушили за вказівкою чеченської влади, щоб перешкодити роботі "Меморіалу" в регіоні, це своєрідна помста правозахисникам і журналістам, які піднімали теми порушень прав людини в республіці.

Шалінський міський суд Чечні 18 березня засудив Тітієва до 4 років позбавлення волі у колонії-поселенні.

Читайте також: В ОБСЄ закликали Росію звільнити правозахисника Тітієва

Засуджений за злочин середньої тяжкості може просити про УДЗ, якщо він відбув не менше третини призначеного йому строку. З урахуванням часу, проведеного в СІЗО, Тітієв відбув третину строку - 1 рік і 4 місяці - вже 9 травня 2019 року.

Тітієв вину не визнав і вирок не оскаржував. Пояснюючи відмову, він писав, що сподівається швидше звільнитися і повернутися до правозахисної роботи.

Фото: Ольга Боброва/ "Нова газета"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-