Про розширення контингенту США у Польщі можуть оголосити на зустрічі Дуди і Трампа

Про розширення контингенту США у Польщі можуть оголосити на зустрічі Дуди і Трампа

Укрінформ
Польща і США завершили переговори щодо збільшення американської військової присутності в Польщі.

Рішення про збільшення американського контингенту в РП може бути оголошено під час візиту до США 12 червня президента Польщі Анджея Дуди, повідомив міністр канцелярії президента РП Кшиштоф Щерський, інформує Польське радіо.

"Можу офіційно підтвердити, що дійсно переговори щодо політичної угоди між Польщею та США у справі збільшення американської військової присутності у Польщі завершилися",- повідомив Щерський.

Він додав, що це ще не означає автоматичного укладення угоди, оскільки досягнуті домовленості ще мають оцінити президенти Польщі та США, і також прийняти рішення, чи вони їх влаштовують.

"Якщо так, то ми передбачаємо затвердження цієї політичної угоди під час візиту президента Анджея Дуди до Білого дому 12 червня",- наголосив Щерський.

Він висловив думку, що ця угода є "переговорним успіхом" польської сторони.

Читайте також: Польща хоче купити у США F-35 п’ятого покоління для заміни російських літаків

Як відомо, з понеділка міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак перебуває з чотириденним візитом у США, де зустрінеться з виконувачем обов’язків міністра оборони США Патріком Шанаханом і радником президента США з питань безпеки Джоном Болтоном. У середу президент Дуда зустрінеться у Вашингтоні з главою Білого Дому Трампом.

Укрінформ раніше повідомляв, що на території Польщі на ротаційній основі перебувають понад 4 тис. американських військовослужбовців. Однак, польська сторона хоче, щоб американський контингент дислокувався у Польщі не на тимчасовій, а постійній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-