Польща хоче купити у США F-35 п’ятого покоління для заміни російських літаків

Польща хоче купити у США F-35 п’ятого покоління для заміни російських літаків

Укрінформ
Варшава надіслала Вашингтону запит щодо готовності купити 32 винищувачі п’ятого покоління F-35A для заміни радянських/російських літаків, які перебувають на озброєні польських Повітряних сил.

Про це у Твіттері написав міністр національної оборони Польщі Томаш Сємоняк.

“Винищувачі п’ятої генерації вже на горизонті. Сьогодні ми вислали нашим американським партнерам запит з пропозицією купівлі 32-х літаків F-35A разом з логістичним і навчальним пакетами. Зараз найкращий час, аби замінити пострадянську техніку найсучаснішими винищувачами”,- написав Блащак.

На початку квітня польський міністр інформував, що закупівлю американським винищувачів може бути прискорено у зв’язку із заявою Вашингтону про можливість продажу винищувачів Польщі, Румунії, Греції, Іспанії та Сінгапуру.

Читайте також: Винищувач F-35 отримає стелс-бомбу, здатну пролетіти 500 кілометрів — ЗМІ

Наприкінці квітня командувач Повітряними силами США Хізер Вілсон повідомила, що командування направить до Польщі групу, яка представить польським спеціалістам винищувач F-35 і його можливості.

Cтаном на сьогодні на озброєнні Повітряних сил Польщі є, зокрема, 48 американських винищувачів F-16, а також 28 радянських/російських винищувачів МіГ-29 і 18 винищувачів-бомбардувальників Су-22. В останні роки у Польщі трапилася низка авіакатастроф за участю літаків МіГ-29, що призвело до загибелі пілотів. Після цього в Польщі активніше почали говорити про необхідність заміни застарілих радянських/російських літаків літаками із США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-