Іран прискорив виробництво збагаченого урану - МАГАТЕ

Іран прискорив виробництво збагаченого урану - МАГАТЕ

Укрінформ
Іран збільшив темпи виробництва збагаченого урану.
Про це заявив генеральний секретар МАГАТЕ Юкія Амано під час прес-конференції у Відні в понеділок після засідання Ради керівників МАГАТЕ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Так, темпи виробництва збільшилися", - сказав Амано, відповідаючи на запитання журналістів, чи відбулося збільшення виробництва урану в Ірану після останнього травневого звіту МАГАТЕ.

Водночас він відмовився говорити про конкретні цифри.

За словами Амано, скликання надзвичайного засідання ради керівників МАГАТЕ в разі перевищення Іраном ліміту збагаченого урану в 300 кг "буде залежати від ситуації".

Читайте також: В Ірані назвали нові санкції США "економічним тероризмом"

Генсек МАГАТЕ нагадав, що 8 травня Вища національна рада безпеки Ірану оголосила наказ припинити будь-які заходи Ірану в рамках виконання Спільного всеохоплюючого плану дій (JCPOA) - політичної угоди групи держав з Іраном з його ядерної програми.

"Я стривожений зростанням напруження навколо іранського ядерного питання", - заявив він.

За словами генсека МАГАТЕ, взяті Іраном зобов’язання в рамках JCPOA є "великим досягненням в сфері ядерного контролю".

Він також висловив сподівання, що в подальшому за допомогою діалогу будуть знайдені шляхи для знищення нинішньої напруженості, вказавши на важливість того, щоб Іран повністю виконував свої зобов’язання в рамках JCPOA.

Як повідомлялося, у травні Іран офіційно призупинив виконання частини зобов'язань за умовами JCPOA та повідомив про це всі сторони цієї міжнародної угоди, з якої близько року тому вийшли США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-