Політична криза в Молдові: Ягланд хоче роз'яснень Венеційської комісії

Політична криза в Молдові: Ягланд хоче роз'яснень Венеційської комісії

Укрінформ
Венеційська комісія Ради Європи повинна дати оцінку рішенням Конституційного суду Молдови щодо ситуації в країні.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останні рішення Конституційного суду є важко зрозумілими та видаються довільними відносно тексту Конституції та міжнародних стандартів верховенства права. У демократичній державі усі повинні дотримуватися Конституції у випадку невизначеності та необхідності об'єктивних рекомендацій. Тому я вирішив у своїй якості генерального секретаря запитати на термінову думку Венеційської комісії щодо останніх рішень, включаючи умови розпуску молдовського парламенту", - заявив Ягланд.

Він наголосив, що надзвичайно занепокоєний останніми подіями у Молдові.

"Я закликаю демократично обраний парламент, легітимний уряд та усі політичні сили до стриманості і відповідальності", - підкреслив генсек Ради Європи.

Читайте також: ОБСЄ закликала Молдову до стриманості

Як повідомлялося, у неділю, 9 червня, Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив від посади президента Ігоря Додона за його відмову розпустити парламент і призначити дострокові вибори, обравши тимчасово виконуючим обов'язки президента заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. Філіп, своєю чергою, підписав указ про розпуск парламенту і про призначення дострокових виборів на 6 вересня цього року.

Фото ©Council of Europe  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-