Представники бізнесу в Молдові закликали підтримати новий уряд

Представники бізнесу в Молдові закликали підтримати новий уряд

Укрінформ
Керівництво великої молдавської бізнес-структури Premium Park виступило на підтримку нового уряду Молдови на чолі з Майєю Санду і закликали інших бізнесменів вчинити аналогічно.

«Компанія повністю підтримує уряд під керівництвом Майї Санду. Сподіваємося, що всі компанії звільняться від переслідувань податкових органів. Давайте підтримаємо їх зараз, коли їм це особливо потрібно. Закликаємо приєднатися до нас і підтримати уряд», - написали представники компанії на сторінці в соціальних мережах.

Раніше про підтримку затвердженого напередодні уряду під керівництвом Майї Санду заявило керівництво Гагаузького автономно-територіального утворення і Тараклійського району на півдні Молдови (в районі компактно проживають громадяни болгарської національності).

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 8 червня, в парламенті Молдови повідомили про створення тимчасової коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку ACUM (під угодою підписалися 60 депутатів). Всього в парламенті Молдови - 101 депутат.

На засіданні було обрано спікера парламенту - голову Партії соціалістів Зінаїду Гречану, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду. Уряд склав присягу. Перше засідання нового уряду заплановано на понеділок. За словами Санду, воно пройде в приміщенні парламенту, тому що вхід в будівлю уряду заблоковано прихильниками Демократичної партії.

Депутати від коаліції прийняли також Декларацію про визнання Молдови «захопленою державою», звільнили з посад главу Служби інформації і безпеки та керівника Національного центру по боротьбі з корупцією.

Читайте також: Південь Молдови підтримує парламентську більшість і новий уряд

В цей же день Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, постанов і законодавчих актів. Інстанція вже винесла вердикти про неконституційність обрання Зінаїди Гречаної спікером, а Майї Санду прем'єр-міністром.

У неділю, 9 червня, Конституційний суд тимчасово відсторонив від посади Ігоря Додона за його відмову розпустити парламент і призначити дострокові вибори, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки президента заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. Філіп, в свою чергу, підписав указ про розпуск парламенту і про призначення дострокових виборів на 6 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-