Німецькому медбратові дали довічне за 85 убивств

Німецькому медбратові дали довічне за 85 убивств

Укрінформ
У Німеччині суд засудив до довічного ув'язнення колишнього медбрата Нільса Хьогеля за вбивство 85 осіб.
Такий вирок суд виніс у четвер, 6 червня, повідомляє Focus.

«Колишнього медбрата Нільса Хьогеля засуджено до довічного ув'язнення Ольденбурзьким окружним судом. Йому було пред'явлено звинувачення у вбивстві 100 осіб, засуджений він за 85 убивств», - йдеться в повідомленні.

Сторона захисту говорила про 55 убивств, прокурор - про 97.

З огляду на тяжкість злочину, медик-убивця не може розраховувати на дострокове звільнення через 15 років, як це буває при інших складах злочину.

Як повідомляв Укрінформ, 42-річний медик підозрювався у вбивстві 100 пацієнтів у період з 2000 по 2005 рр. у двох клініках - в Ольденбурзі і Дельменхорсті. Він робив хворим віком від 34 до 96 років смертельні ін'єкції. Після цього Хьогель намагався реанімувати пацієнтів, але зробити це йому часто не вдавалося. Заарештували медбрата ще 2005 року. У 2015 його було засуджено до довічного ув'язнення за 6 убивств, проте під час судового розгляду Хьогель зізнався психіатру, що вбив більш як 30 осіб. Було призначено додаткове розслідування, в ході якого слідчі ексгумували 130 тіл колишніх пацієнтів і шукали докази про ліки, які могли б викликати зупинку серця, а також вивчали записи в лікарнях.

Читайте також: У Німеччині колишній медбрат зізнався у вбивстві 100 пацієнтів

Справа Хьогеля вважається найбільшим у країні процесом про масове вбивство в післявоєнній історії Німеччини.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-