Мер Лондона порівняв методи Трампа з фашистськими

Мер Лондона порівняв методи Трампа з фашистськими

Укрінформ
Мер Лондона Садік Ган порівняв мову, що використовується президентом США Дональдом Трампом для згуртування своїх прихильників, з мовою "фашистів ХХ століття".

Про це повідомляє The Guardian.

«Дональд Трамп - це лише один з найбільш кричущих прикладів зростання глобальної загрози. Крайньо праві знаходяться на підйомі по всьому світу, погрожуючи нашим важко здобутим правам та свободам, цінностям, які визначали життя наших ліберальних, демократичних суспільств вже понад 70 років. Віктор Орбан в Угорщині, Маттео Сальвіні в Італії, Марін Ле Пен у Франції та Найджел Фарадж тут, у Великій Британії, використовують ті ж самі слова фашистів ХХ століття, щоб заручитися підтримкою, але з новими зловісними методами, щоб донести своє послання. І вони набирають силу та завойовують владу та вплив у місцях, де це було немислимо всього кілька років тому», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп закликав Лондон не платити Євросоюзу $50 мільярдів за Brexit

Ось чому, на думку Гана, не по-британськи - розгортати червону доріжку ...для президента, чия поведінка суперечить ідеалам Америки - рівності, свободі та релігійному плюралізму. "Замість того, щоб окрилювати Трампа толерантністю, ми повинні говорити йому, що така поведінка є неприйнятною і становить загрозу для цінностей та принципів, за які ми боролися упродовж десятиліть", - зазначив Ган. Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп порадив Великій Британії вийти з Європейського Союзу без угоди, якщо країну не влаштовують запропоновані Брюсселем умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-