Північноатлантична рада обговорить інтеграцію Північної Македонії до НАТО

Північноатлантична рада обговорить інтеграцію Північної Македонії до НАТО

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг разом з членами Північноатлантичної ради альянсу обговорять з керівництвом Північної Македонії питання майбутнього вступу цієї балканської держави в НАТО.

Про це журналістам повідомив радник прем'єр-міністра Північної Македонії та національний координатор НАТО Дані Талескі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Члени Північноатлантичної ради, до складу якого входять представники всіх 29-ти країн-членів НАТО, а також Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, проведуть низку зустрічей з керівниками держави, під час яких обговорюватимуться питання інтеграції Північної Македонії до НАТО. Крім цього, будуть визначені подальші дії, які необхідно зробити нашій країні для остаточного вступу до альянсу", - зазначив радник.

Читайте також: Північна Македонія прагне стати рушієм європейської ідеї на Балканах

Талескі підкреслив також, що Північна Македонія досягла відчутних результатів у здійсненні політичних і військових реформ, заявивши, що вже 13 держав ратифікували Протокол щодо членства Північної Македонії у НАТО.

Він висловив надію, що процес ратифікації Протоколу завершиться до грудня нинішнього року, коли в Лондоні пройде ювілейний саміт НАТО, приурочений до 70-річчя Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-