Косово оголосило російського дипломата в ООН персоною нон грата

Косово оголосило російського дипломата в ООН персоною нон грата

Укрінформ
Прем’єр-міністр Косова Рамуш Харадінай заявив, що російського співробітника місії ООН у Косово Михайла Краснощокова оголошено персоною нон грата.
Про це він написав у Facebook, повідомляє Gazetta Express.

“Сьогодні я попросив МЗС на основі конституційних та юридичних аспектів оголосити російського громадянина Михайла Краснощокова персоною нон грата”, - повідомив Харадінай.

Він додав, що росіянин повинен негайно залишити територію Косова.

Харадінай також закликав главу місії ООН у Косово поважити його рішення.

Читайте також: Російського дипломата видворили зі Словаччини

Як повідомлялося, у вівторок стало відомо, що підрозділи косовського загону спеціального призначення увійшли на територію чотирьох районів на півночі краю, де живуть серби. Були затримані 23 особи, серед затриманих - семеро поліцейських. Представники косовської влади заявили, що йдеться про операцію з боротьби з організованою злочинністю. У відповідь сербські збройні сили і поліція за наказом президента Олександра Вучича були приведені в стан повної бойової готовності.

Вучич також повідомив, що серед затриманих під час операції косовського загону спецпризначення в сербських громадах Косова і Метохії опинився громадянин РФ, співробітник місії ООН у Косові Михайло Краснощоков. Місцева влада повідомила, що росіянин, користуючись дипломатичним статусом, намагався перешкодити операціям сил безпеки.

Як відомо, Косово проголосило незалежність від Сербії в 2008 році. Її визнає більшість країн Заходу, включаючи США. Україна не визнала незалежності Косова.

Євросоюз намагається переконати Белград і Приштину нормалізувати відносини, проте поки що переговори не дали істотних результатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-