У «Роскосмосі» виявили порушень на $770 мільйонів

У «Роскосмосі» виявили порушень на $770 мільйонів

Укрінформ
У «Роскосмосі» при перевірці в 2018 році Рахункова палата виявила порушення на суму близько 50 млрд рублів ($770 млн).

Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу відомства.

«У 2018 році в «Роскосмосі» виявлені порушення приблизно на 50 млрд руб», - повідомили у прес-службі Рахункової палати РФ.

Там уточнили, що мова йде тільки про перевірки, які не є секретними. «В минулому році порушення в космічній галузі ми виявляли, але вони іншого масштабу, (ніж у 2017 році - ред.)», - зазначили представники Рахункової палати.

Сума порушень, виявлених Рахунковою палатою в «Роскосмосі» у 2017 році, становила близько 760 млрд рублів ($11,7 млрд). Голова Рахункової палати Російської Федерації Олексій Кудрін назвав держкорпорацію «рекордсменом за обсягом украдених коштів». Після цього глава «Роскосмосу» Дмитро Рогозін розіслав керівництву підприємств, які входять до корпорації, лист з нагадуванням про персональну відповідальність за фінансово-економічні порушення і навів за приклад кримінальні справи щодо екс-керівників структур «Роскосмосу».

Читайте також: У російську ракету "Союз" під час зльоту вдарила блискавка

Як відомо, в кінці січня поточного року «Роскосмос» попросив виділити додаткові кошти на будівництво космодрому "Східний", де виконано лише чверть запланованого обсягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-