Росія могла порушити мораторій на ядерні випробування - розвідка США

Росія могла порушити мораторій на ядерні випробування - розвідка США

Укрінформ
Директор розвідувального управління міністерства оборони США генерал-лейтенант Роберт Ешлі припускає, що Росія проводила нові випробування тактичної ядерної зброї, порушивши міжнародні угоди.

Про це Ешлі заявив на науковій конференції у Hudson Institute, повідомляє Financial Times.   

“США вважають, що Росія, ймовірно, не дотримується мораторію на випробування ядерної зброї відповідно до стандарту нульового ядерного заряду”, - цитує видання американського генерала.

Ешлі не надав додаткових подробиць стосовно згаданих випробувань, але, як припускає Financial Times, вони могли проводитися за Полярним колом. Видання зазначає, що на думку Ешлі, ці випробування є частиною ширшого повороту в стратегії РФ щодо використання ядерної зброї.

Читайте також: У МЗС Ірану заявили, що Тегеран не зацікавлений у створенні ядерної зброї

“Ми десятиріччями працювали разом із Росією над реальним скороченням ядерних потенціалів, а тепер вона розвиває спроможності власної ядерної зброї. Ми передбачаємо, що їхній загальний ядерний арсенал значно зросте у наступне десятиріччя”, - наводить видання слова Ешлі.

Також уточнюється, що на переконання генерала, основний приріст відбуватиметься за рахунок тактичної, а не стратегічної ядерної зброї.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-