Боти в соцмережах напередодні виборів до Конгресу агітували проти Трампа - FT

Боти в соцмережах напередодні виборів до Конгресу агітували проти Трампа - FT

Укрінформ
Невідоме угруповання створювало фальшиві акаунти у соцмережах Twitter і Facebook, поширюючи повідомлення проти президента США Дональда Трампа.
Про це свідчать дані розслідування експертів компанії з кібербезпеки FireEye, повідомляє Financial Times.

«Контент був зосереджений на підтримці іранської ядерної угоди, а також на матеріалах проти Саудівської Аравії, проти Ізраїлю і за палестинців», - йдеться у повідомленні.

Крім того, ще однією темою фейкових повідомлень була протидія рішенням адміністрації Трампа оголосити Корпус вартових ісламської революції в Ірані терористичною організацією.

Фальшиві акаунти були створені на платформах Twitter і Facebook, через що соцмережі були змушені проводити чищення.

«Те, що ми бачимо, - це об'єднання різних тактик і технік - онлайн і офлайн - які змішуються», - зазначив Лі Фостер, старший менеджер з аналізу інформаційних операцій у розвідувальному підрозділі FireEye.

Чимало ботів маскувалися під американських журналістів, чиї колонки, листи й записи з блогів були опубліковані в американських та ізраїльських ЗМІ, зокрема, в Times of Israel і Los Angeles Times.

Читайте також: В американо-іранському протистоянні очевидним переможцем є РФ - Atlantic Council

Також перед проміжними виборами в 2018 році до Конгресу США група невідомих створила фейкові Twitter-профілі кандидатів у Конгрес від республіканців, таких як Марла Лівенгуд в Каліфорнії і Джинея Батлер у Нью-Йорку.

Як зазначає видання, у звіті FireEye не вказується, чи стоять за створенням фейків вихідці з Ірану або підтримувані його урядом особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-