Штати попередили Росію про неприйнятність авіаударів у Сирії

Штати попередили Росію про неприйнятність авіаударів у Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив занепокоєння у зв'язку з невибірковими авіаударами російської авіації та сил режиму Башара Асада в північно-західній частині Сирії, внаслідок яких загинули сотні цивільних, у тому числі невинні діти.

Таку позицію висловила в вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США речниця відомства Морган Ортагус, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати залишаються стривоженими у зв'язку з безперервними авіаційними ударами росіян і режиму на північному заході Сирії. Невибіркові атаки проти цивільних осіб і громадської інфраструктури, такі як школи, ринки й лікарні, є безрозсудною ескалацією конфлікту і є неприйнятними",- заявила офіційний представник Держдепу.

Вона уточнила, що атаки, проведені останнім часом, "забрали життя понад 200 цивільних осіб, в тому числі десятків дітей". Крім того, постраждали сотні інших людей.

Читайте також: Армія Асада застосувала фосфорні бомби у сирійському Ідлібі

При цьому, Ортагус підкреслила, що невпинне насильство, яке підтримують сили РФ і підтримуваний нею режим, викликає масове переміщення громадян в Ідліб.

"Майже 300 тисяч невинних чоловіків, жінок і дітей були змушені лишити свої будинки", - підкреслила представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-