Польські “друзі Путіна” не потрапляють до Європарламенту

Польські “друзі Путіна” не потрапляють до Європарламенту

Укрінформ
Польський антисистемний рух “Конфедерація Корвін Браун Лірой Націоналісти” попри дані екзит-полів, які давали їм 6,1% підтримки, за підрахунками 95,9% проколів з окружних комісій набирає 4,55% і не перетинає п’ятивідсотковий виборчий бар’єр

За неповними офіційними даними, партія “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського покращила свій результат, здобуваючи 46,01%, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У порівнянні з даними екзит-полу, партія PiS покращила свій результат на 3,6%. Натомість, офіційні результати опозиційної Європейської коаліції дещо знизилися у порівнянні з даними екзит-полу: з 39,1% до 37,8%.

До Європарламенту від Польщі потрапляє також ще одна політична сила – партія лівого спрямування “Весна” – 6,02%.

Читайте також: Туск очолив рейтинг довіри серед польських політиків

За неповними результатами виборів, явка на виборах склала 45,42%, що майже удвічі більше, ніж в 2014 році. Серед міст найбільшою вона була у Варшаві – 62,4%, а найменшою і Білостоці – 49,6%.

Як повідомляв Укрінформ, вибори до Європарламенту у країнах ЄС відбулися упродовж 23-26 травня. У неділю, 26 травня, свої голоси за євродепутатів віддали громадяни 21 країни-члена Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-