Штрахе подав позов через відео з

Штрахе подав позов через відео з "племінницею російського олігарха на Ібіці"

Укрінформ
Колишній віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе в п'ятницю заявив, що подав заяву до прокуратури Відня на трьох осіб, ймовірно причетних до створення скандального відеозапису за його участю.

Про це повідомляє Politico.

“Колишній віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе подав скаргу на трьох осіб, які, на його думку, можуть бути залучені до витоку відеоплівок, що змусили його піти у відставку минулого тижня”, - йдеться у повідомленні.

У відеоролику на Facebook, опублікованому вранці в п'ятницю, Штрахе оголосив, що він подав відповідну заяву до прокуратури Відня проти "трьох можливих співучасників". Представник прокуратури підтвердив Politico, що прокурори отримали таку скаргу.

Читайте також: "Плівки Штрахе": Удар по проросійських правих Австрії

Штрахе не повідомив деталей щодо трьох названих ним підозрюваних та не пояснив ні хто "визначив" їх такими, ні на якому підґрунті базуються його звинувачення. Втім, Штрахе сказав, що вважає, що, за винятком цих трьох людей, "можлива участь інших осіб у створенні плівок".

Як відомо, Австрію охопила урядова криза після публікації у ЗМІ відеозаписів, на яких тодішній очільник правої партії FPÖ Гайнц-Крістіан Штрахе обговорює з "племінницею російського олігарха" на Ібіці варіанти медійної та фінансової підтримки партії в обмін на доступ до державних контрактів після приходу FPÖ до влади.

В результаті скандалу в країні розпалася урядова коаліція між "Австрійською народною партією", яку очолює Себастіан Курц, та правопопулістською та проросійською "Австрійською партією свободи". В країні оголошено про проведення дострокових парламентських виборів на початку вересня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-