У Польщі негода повалила дерева та підтопила будинки

У Польщі негода повалила дерева та підтопила будинки

Фото
Укрінформ
Інтенсивні опади, що тривають з вівторка у Малопольському, Підкарпатському, Свентокшиському, Сілезькому та Люблінському воєводствах на півдні Польщі, призвели до підтоплень у багатьох повітах цих регіонів.

Упродовж останньої доби рятувальники евакуйовували людей з кількох населених пунктів, відкачували воду із затоплених будинків, зміцнювали береги річок та усували повалені дерева, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначають польські рятувальники, із своїх домівок евакуйовано 49 людей, які проживають у повітах Малопольського та Підкарпатського воєводств. Загалом зафіксовано 330 підтоплень будинків, звідки рятувальники відкачували воду. У середу рятувальники понад 1,2 тис. разів виїжджали на виклики з ліквідації наслідків стихійного лиха.

Інститут метеорології та водного господарства Польщі надав третій, найвищий рівень гідрологічної загрози у п’ятьох воєводствах півдня Польщі. Вночі з середи на четвер у багатьох місцях півдня країни рівень води у ріках, зокрема Вісла, Біла, Кошарава, перетнув критичний рівень.

У середу глава польського уряду Матеуш Моравецький відвідав гміну (найменша адміністративно-територіальна дільниця РП – ред.) Вадовіце Гурне, де триває операція з відновлення прорваної греблі на великому водоймищі, що призвело до затопленні значної частини території.

У четвер Моравецький візьме участь у засіданні кризового штабу Малопольського воєводства щодо ліквідації наслідків негоди.

Читайте також: Наслідки буревію на Житомирщині визнали надзвичайною ситуацією

Польські синоптики прогнозують, що сильні опади триватимуть ще й у четвер, а покращення ситуації можна чекати лише у п’ятницю. У вівторок і середу у деяких повітах Польщі кількість опадів становила до 130 літрів на квадратний метр, що значно перевищило місячну норму.

Урядовий центр безпеки Польщі у середу вислав смс-повідомлення жителям 61 повіту півдня країни з попередженням про сильні опади, підтоплення та можливі перебої з електроенергією.

Головне фото: РАР. Фото у тексті: Gazeta Krakowska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-