Наслідки буревію на Житомирщині визнали надзвичайною ситуацією

Наслідки буревію на Житомирщині визнали надзвичайною ситуацією

Укрінформ
Наслідки негоди, що пошкодила на Житомирщині понад 500 гектарів лісу, класифікували як надзвичайну ситуацію місцевого рівня.

Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Комісія вирішила класифікувати зазначену подію як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині фахівці проводять обстеження пошкоджених та загиблих внаслідок буревію насаджень, обраховують збитки, завдані лісовому господарству, а також витрати, пов’язані із ліквідацією наслідків негоди, відповідно до методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

Читайте також: На Житомирщині негода повалила дерева та затопила вулиці

У прес-службі наголошують, що внаслідок негоди на Житомирщині 16-17 травня, на території Городницького лісгоспу постраждали ліси на площі 258 га, а в Новоград-Волинському дослідному лісогосподарському господарстві – 305 га.

Раніше лісівники повідомляли про понад 100 гектарів пошкоджених буревієм дерев.

Фото: zt-lis.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-