ФРН, Португалія та Словенія почали підготовку до головування в ЄС

ФРН, Португалія та Словенія почали підготовку до головування в ЄС

Відео
Укрінформ
Німеччина, Португалія та Словенія, які будуть головувати у Раді Європейського Союзу відповідно у другій половині 2020-го та у 2021 році, мають намір тісно координувати свою роботу як Трійка ЄС.

Про це сказав міністр закордонних справ ФРН Маас після зустрічі в середу в Берліні з португальським і словенським колегами - Аугусто Сантосом Сілвою і Мирославом Цераром, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми серйозно ставимося до цієї сильної Європи, то ми повинні зробити все від нас залежне, щоб зробити ЄС ефективнішим. Для президентства це означає, що починати кожні шість місяців з нуля недостатньо», - сказав Маас.

Читайте також: Євросоюз і Албанія почали спільно охороняти кордон

Глави МЗС трьох країн визначили й основні спільні цілі та пріоритети своєї взаємопов'язаної роботи. Ключовим стане питання відносин ЄС з Китаєм. Важливою темою стане перспектива членства для країн Західних Балкан, яку всі троє підтримують. Також вони мають намір зосередиться на фінансових ринках і оцифрування.

Система «колективного потрійного президентства» була прийнята в ЄС у 2007 році. Тепер на півтора року розробляється порядок за певним поточних питань, вирішувати які належить трьом країнам-головам по черзі. В результаті одна країна просто продовжує роботу, розпочату попередником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-