У ФРН сподіваються на перегляд рішення Туреччини про купівлю у Росії С-400

У ФРН сподіваються на перегляд рішення Туреччини про купівлю у Росії С-400

Укрінформ
У Німеччині занепокоєні рішенням Туреччини придбати російські системи ППО С-400 і сподіваються, що Анкара все-таки перегляне своє рішення.

Про це сказав на брифінгу в Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд вітав би, якби Туреччина переглянула своє рішення з урахуванням її позиції в Північноатлантичному альянсі», - сказав Зайберт.

Він зазначив, що уряд Німеччини уважно стежить за ситуацією. Намір керівництва Туреччини закупити російську систему протиракетної оборони активно обговорюється Альянсом, оскільки для НАТО дуже важлива сумісність її систем, нагадав прес-секретар.

«Коли один з партнерів купує російську систему, це викликає важкі запитання», - зауважив він.

Зайберт визнав, що США можуть запровадити санкції у зв'язку з цим, а це не відповідає ні інтересам Туреччини, ні НАТО.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган наприкінці минулого тижня заявив, що рішення про купівлю зенітних ракетних систем С-400 є остаточним. Він також заявив про намір спільно з РФ розробляти систему протиповітряної оборони С-500.

Читайте також: Штати пригрозили Туреччині санкціями через купівлю російських С-400

США погрожують у зв'язку з цим санкціями і виведенням Туреччини з програми поставок винищувачів F-35 у разі, якщо Анкара до кінця першого тижня червня не розірве угоду.

Партнери по НАТО занепокоєні як неможливістю інтегрувати ЗРС С-400 в систему ППО Альянсу, членом якого є Туреччина, так і питаннями безпеки інформації.

Контракт з Росією на постачання чотирьох дивізіонів С-400 Туреччина уклала в 2017 році. Ввести їх в експлуатацію планували до жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-