Молдову накрив буревій та зливи, підтоплені будинки й дороги

Молдову накрив буревій та зливи, підтоплені будинки й дороги

Відео
Укрінформ
Рятувальні служби Молдови працюють у посиленому режимі для усунення наслідків буревію, що пройшов напередодні ввечері та супроводжувався рясними дощами з градом і сильним вітром.

Про це поінформували в прес-службі Департаменту надзвичайних ситуацій при МВС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«В результаті рясних дощів з градом і шквалистого вітру, що пройшли минулої суботи,18 травня, ввечері, було підтоплено багато сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок у Дрокієвському, Флорештському, Ришканському, Окницькому районах (північ країни), а також в Унгенському районі (центр Молдови)» , - йдеться у повідомленні.

Відео: Daria Nechaeva

Рятувальні служби проводять постійний моніторинг рівня води в місцевих водоймах, а в окремих випадках зводять захисні споруди щоб уникнути прориву дамб водосховищ.

Сильні зливи з градом, що пройшли в республіці, зруйнували й окремі ділянки автомобільних доріг місцевого значення.

Читайте також: На Житомирщині буревій знищив 100 гектарів лісу

Керівники фермерських господарств у північних і центральних районах Молдови наразі підраховують збитки, завдані стихією.

Напередодні Метеорологічна служба Молдови попередила про жовтий рівень небезпеки рясних дощів з градом і ураганного вітру. За даними метеорологів, в окремих регіонах Молдови негода триватиме і в неділю.

Фото: © Sputnik/Владимир Астапкович

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-