Мей озвучить дату своєї відставки після голосування за Brexit

Мей озвучить дату своєї відставки після голосування за Brexit

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла узгодити графік виборів нового лідера найближчими тижнями.

Про це повідомляє Independent.

"Прем'єр-міністр сповнена рішучості забезпечити наш вихід з Європейського Союзу і присвячує свої зусилля забезпеченню другого читання угоди на тижні, що починається 3 червня 2019 року, затвердження цієї угоди та виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу влітку" - заявив голова консервативного комітету Британії Грем Бреді.

Читайте також: Мей може визначитися з датою своєї відставки найближчими днями

Сьогодні високопоставлені члени комітету провели зустріч з Мей на тлі тиску на неї з приводу дати оголошення відставки. Голова комітету Грем Бреді повідомив, що він знову зустрінеться з Мей в червні, щоб "погодити графік виборів нового лідера" після голосування за угоду про Brexit. 

Нагадаємо: в кінці березня Тереза Мей заявила, що подасть у відставку з поста прем'єр-міністра, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, однак безуспішно. Наступна спроба затвердити угода відбудеться на початку червня.

Читайте також: Борис Джонсон підтвердив, що побореться за посаду прем'єра Британії

Британія повинна була вийти з Європейського Союзу 29 березня, але цей термін був перенесений на 12 квітня, а потім — на 31 жовтня, у зв'язку з тим, що Мей не вдається домовитися з парламентом про умови Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-