У Парижі екоактивісти розлили 300 літрів бутафорської крові

У Парижі екоактивісти розлили 300 літрів бутафорської крові

Укрінформ
У Парижі екологічні активісти в рамках акції, покликаної нагадати уряду про необхідність вжити заходів для збереження біорізноманіття, вилили 300 літрів бутафорської крові на площі Трокадеро.

Про це повідомляє France 24.

"Екологічні демонстранти під час акції вилили несправжню кров у неділю на сходах Трокадеро, туристичної пам'ятки Парижа, щоб звернути увагу на прискорення темпів втрати біорізноманіття на Землі", - йдеться у повідомленні.

Активісти зібралися на площі навпроти Ейфелевої вежі з каністрами несправжньої крові. Вони також тримали у руках плакати з гаслами "Зупиніть шосте масове вимирання".

Як зазначається, в іншому французькому місті Бордо поліція затримала шестеро активістів руху Extinction Rebellion, який веде боротьбу проти зміни клімату, через розміщення банера на Біржевій площі.

Як повідомлялося, у Лондоні з 15 квітня розпочалися протести, які очолює британська кліматична група Extinction Rebellion, що планує організувати демонстрації у 33 країнах протягом найближчих днів.

Читайте також: У Франції в протестах брали участь 3,6 тисячі осіб

Протестувальники вимагають скоротити викиди вуглецю до нуля, оголосити кліматичний та екологічний надзвичайний стан і організувати збори громадян для розробки надзвичайного плану дій щодо зміни клімату та екологічної ситуації загалом.

Поліція Лондона затримала більше тисячі активістів, які протестують проти кліматичних змін.

Згідно зі звітом ООН, вимирання загрожує близько мільйону видів рослин та тварин. За оцінками, на Землі існують до восьми мільйонів видів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-