Помпео: Ми покарали Росію за Солсбері, і маємо заблокувати Nord Stream 2

Помпео: Ми покарали Росію за Солсбері, і маємо заблокувати Nord Stream 2

Укрінформ
Санкції проти Росії за застосування хімічної зброї у Солсбері були потужним сигналом, а Північний потік 2 має бути зупинений, тому що Британія та США мають бути єдиними і непохитними у відповідях на сучасні виклики з боку Китаю, Росії та Ірану.

Про це у середу, 8 травня, заявив державний секретар США Майк Помпео під час офіційного візиту до Сполученого Королівства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вже проявили непохитність і єдність у політиці щодо Росії. Після нападу із застосуванням хімічної зброї у Солсбері. Разом з нашими союзниками ми дали відсіч. Ми покарали Росію важливими санкціями. Ми хотіли, щоб світ знав: використання хімічної зброї неприпустиме, і з ним такі нації, як наші, які поважають верховенство права, миритися не будуть”, - заявив він.

Помпео зазначив, що обидві країни - і США, і Британія - деколи стикаються з турбулентністю у внутрішніх справах. Проте це невід’ємна частина життя кожної демократичної країни. А щодо зовнішньої політики держсекретар наголосив, що “нинішній момент - точно не той, коли можна дозволити собі хитку позицію, радше навпаки”.

“Ми мусимо бути разом, аби відповідати на виклики нашого часу. Як державний секретар, я нині бачу набагато складніший світовий ландшафт, ніж той, який наші дві країни проходили у часи Холодної війни. Сьогодні нам протистоїть ісламський тероризм... Ми також стикаємося з відновленням протистояння глобальних гравців - Китаю, Росії, Ірану”, - додав держсекретар.

Помпео пояснив, що особливі відносини Британії та США вкрай важливі у такі складні та загрозливі часи, і підтвердив, що США готові розвивати їх незалежно від подальшого розвитку ситуації з Brexit. Він окремо зупинився на загрозах з боку Росії енергетичній незалежності Європи.

Читайте також: Фріланд та Помпео обговорили ситуацію в Україні

“Як і США, Британія усвідомлює, що Росія хоче (втілити - ред.) Північний потік 2. Аби застосовувати енергетичну сферу як засіб тиску на Європу. Ми не повинні дозволити їм це зробити. Ми повинні продовжити наше тісне співробітництво з цього питання”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Майк Помпео в понеділок розпочав турне Європою з участі в Арктичній раді. Серед тем, які він порушив під час виступів і зустрічей, було, зокрема, протистояння російській агресії. Наступною зупинкою Помпео після Фінляндії мав стати Берлін, однак глава американської дипломатії здійснив неочікуваний візит до Іраку. Турне завершується зустріччю у Лондоні з прем’єр-міністром Сполученого Королівства Терезою Мей та міністром закордонних справ Джеремі Хантом та, згодом, візитом до Гренландії.

Фото: Luke MacGregor/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-