У Росії через

У Росії через "брудну" нафту затримали чотирьох підозрюваних

Укрінформ
Четверо осіб затримані в Росії у справі про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба".

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на міністра енергетики Росії Олександра Новака.

За його словами, слідство виявило компанії, які здають забруднену нафту в трубопровід.

Як повідомляв Укрінформ, АТ "Укртранснафта" пізно ввечері 25 квітня вимушено призупинило транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба"). Таке рішення компанія ухвалила, зокрема, керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти територією України. Відповідно до умов цього договору, Укртранснафта має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам.

Іншою причиною призупинення транзиту була відмова європейських партнерів приймати нафту на приймально-здавальних дільницях "Будковце" (Словаччина) та "Фенешлітке" (Угорщина).

Перші повідомлення про неякісну нафту з нафтопроводу "Дружба" з'явилися 19 квітня від концерну "Білнафтохім". Він повідомляв про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів. Російська "Транснафта" визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають "технічний характер". 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

Читайте також: Укртранснафта готова відновити транзит до ЄС

У ЗМІ повідомлялося, що Укртранснафта оцінює недоотриману тижневу виручку під призупинення транзиту нафти в 1 млн євро.

Чиста нафта з Російської Федерації надійшла 2 травня нафтопроводом "Дружба" на кордон Білорусі, а вдень 6 травня - почала надходити у напрямку України для подальшого транспортування до країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-