Хафтар закликає війська продовжувати наступ на Триполі під час Рамадану

Хафтар закликає війська продовжувати наступ на Триполі під час Рамадану

Укрінформ
Командувач самопроголошеної Лівійської національної армії генерал Халіфа Хафтар закликав війська активізувати бої за Триполі в травні.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Лівійський військовий лідер Халіфа Хафтар закликав свої війська продовжувати наступ на столицю Триполі, ігноруючи заклик Організації Об'єднаних Націй до припинення вогню з нагоди початку священного для мусульман місяця Рамадан», - йдеться в повідомленні.

За словами генерала, лояльні йому війська мають продовжити переслідувати і розгромити сили противника навіть під час Рамадану.

«Рамадан - це місяць джихаду (священної війни - ред.). Наші битви з терористами в Бенгазі і Дерні не припинялися в Рамадан в минулому», - сказав Хафтар, нагадавши про східні міста, які його війська захопили у 2017 і 2018 роках.

Читайте також: Армія Хафтара знову завдала ударів по Тріполі

Згідно з The Guardian заява генерала прозвучала всього через кілька годин після заклику ООН на тиждень оголосити гуманітарне перемир'я з 4:00 ранку понеділка у зв'язку з настанням місяця Рамадан.

Як зазначає видання, в ході останньої хвилі бойових дій в Лівії близько 200 людей загинуло і понад 1000 дістали поранення.

Підрозділи Лівійської національної армії генерала Халіфа Хафтара 4 квітня почали наступ на Триполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-