Екс-главу охорони Лукашенка затримали за хабар від російської компанії

Екс-главу охорони Лукашенка затримали за хабар від російської компанії

Укрінформ
Слідче управління КДБ Білорусі звинуватило у хабарництві Андрія Втюріна, заступника держсекретаря Ради безпеки Білорусі та екс-голову охорони президента країни Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє сайт Комітету держбезпеки Республіки Білорусь.

"Слідчим управлінням КДБ пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 430 («Отримання хабара») КК Республіки Білорусь, Втюріну Андрію Олександровичу. Напередодні він був затриманий на місці злочину при отриманні 148 600 доларів США від представника російської комерційної структури «Г» за сприяння у просуванні її інтересів у Республіці Білорусь. Останньому пред'явлено звинувачення у даванні хабара", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у КДБ Білорусі, обидва обвинувачених визнали провину за цим епізодом у повному обсязі. "До них застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. КГБ продовжуються необхідні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії", - додали у відомстві.

Як повідомляє Белсат, на Національному правовому інтернет-порталі у ніч на 1 травня з'явився указ Лукашенка про звільнення полковника Втюріна з посади заступника держсекретаря Ради безпеки. В указі зазначається, що Втюрін звільнений «за вчинення проступків, які дискредитують звання військовослужбовця». Указ підписаний ще 24 квітня.

Читайте також: Путін звільнив посла у Білорусі, якому раніше відмовила Україна

Раніше Втюрін був керівником управління особистої охорони Служби безпеки президента. Посаду заступника голови Ради безпеки займав з жовтня 2014 року.

За повідомленнями ряду недержавних ЗМІ Білорусі, на нерухомість Втюріна та його родичів накладено арешт.

Фото: vsr.mil.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-