Україна, Венесуела та ядерна угода: Трамп із Путіним понад годину говорили телефоном

Україна, Венесуела та ядерна угода: Трамп із Путіним понад годину говорили телефоном

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову, яка тривала понад годину, з російським президентом Володимиром Путіним у п'ятницю, 3 травня.

Про це поінформувала представник Білого дому Сара Сандерс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Вони обговорили ядерну угоду – як нову, так і розширену, а також можливість вести переговори з Китаєм про це", – зауважила Сандерс в контексті обговорення нової багатосторонньої угоди, яка може замінити договір РСМД.

"Крім того, лідери обговорили ситуацію в Північній Кореї. Вони також поспілкувалися по Україні й Венесуелі", - зауважила речниця Білого дому.

Президенти також не оминули теми "російського" розслідування в США спецпрокурором Робертом Мюллером. "Воно завершилось і підтвердило відсутність змови", - резюмувала Сандерс.

Читайте також: Експерт розцінює дзвінок Трампа Зеленському як добрий знак

Таке тривале офіційне спілкування між президентами США і Росії відбулося вперше після того, як глава Білого дому скасував зустріч з російським лідером у Аргентині наприкінці минулого року. Тоді він пояснив своє рішення тим, що українські кораблі й моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки, не були повернуті в Україну.

Пізніше в Держдепартаменті США заявили, що заява президента була досить чіткою. "Чого ми хочемо добитися, так це повернення українських моряків і суден. Агресія, свідками якої ми стали впродовж минулого тижня, є неприйнятною, тож був надісланий потужний сигнал", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-