Офіційний Каракас закликає Держдеп захистити посольство у Вашингтоні

Офіційний Каракас закликає Держдеп захистити посольство у Вашингтоні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаса закликав Держдеп США захистити посольство країни у Вашингтоні, біля якого сталися зіткнення між противниками і прихильниками президента Ніколаса Мадуро. 

Про це Арреаса написав у Twitter.

"Вимагаємо, аби Державний департамент США виконав свої зобов'язання як підписант Віденської конвенції про дипломатичні відносини та захистив будівлю посольства Венесуели у Вашингтоні так само, як наш уряд захищає свої об'єкти в Каракасі", -  наголосив Арреаса.

Як повідомляв Укрінформ, Держсекретар США Майк Помпео у середу в телефонній розмові з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим наголосив, що втручання Росії та Куби дестабілізує Венесуелу, а також двосторонні відносини США і Росії.

Відзначається, що Помпео також нагадав про заяву російського МЗС від 30 квітня, в якому говорилося про необхідність відмовитися від насильства і відновити стабільність у Венесуелі.

Читайте також: Під час акцій протесту у Венесуелі постраждали понад 300 осіб

Нагадаємо, у вівторок, 30 квітня, Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії "Операції Свобода" з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією. У той же час Держдепартамент США підтвердив, що повністю підтримує боротьбу народу Венесуели за свободу і демократію.

1 травня по Венесуелі прокотилася нова хвиля протестів опозиції з метою усунення від влади Мадуро.

Фото: JoseCardenasUSA / Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-