США вийдуть з Міжнародного договору про торгівлю зброєю — Трамп

США вийдуть з Міжнародного договору про торгівлю зброєю — Трамп

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп заявив про намір США вийти з Міжнародного договору про торгівлю зброєю, який Вашингтон підписав, але ще не ратифікував в Конгресі.

Про це глава Білого дому сказав в п'ятницю на щорічних зборах Національної стрілецької асоціації (NRA) в Індіанаполісі, повідомляє "Голос Америки" .

"Президент повідомив, що він попросить Сенат відмовитися від ратифікації пакту, підписаного його попередником Бараком Обамою", - наголошується в повідомленні.

Водночас наголошується, що нинішній глава Білого дому має намір зупинити процес ратифікації договору законодавцями.

"Ми відкликаємо наш підпис. Я підпишу послання з проханням до Сенату припинити процес ратифікації угоди", - заявив Трамп.

Національна стрілецька асоціація спочатку виступала проти участі США в договорі. У NRA побоюються, що ратифікація угоди призведе до порушення права американців на вільне носіння зброї.

Читайте також: США не платили КНДР за "лікування" закатованого студента - Трамп

Міжнародний договір про торгівлю зброєю був прийнятий Генасамблеєю ООН в квітні 2013 року. Зараз угода ратифікована владою 101 країни. Ще 29 держав, включаючи США, підписали договір, але поки його не ратифікували. Проти виступили тільки три держави - Іран, КНДР і Сирія.

Договір обмежує торгівлю зброєю в усьому світі і покликаний запобігти незаконному обігу зброї. Документ обмежує експорт різних видів зброї, включаючи ту, яку потенційно можуть використовувати під час здійснення військових злочинів, терактів і злочинів проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-