У Судані демонстранти продовжують вимагати передати владу цивільній адміністрації

У Судані демонстранти продовжують вимагати передати владу цивільній адміністрації

Укрінформ
У столиці Судану протестувальники продовжують вимагати від військової адміністрації передати владу в країні цивільному уряду.

Про це інформує AFP.

“Тисячі суданських демонстрантів прийшли на щотижневі молитви біля штаб-квартири військових у п'ятницю, через день після того, як великі юрби демонстрантів заповнили місто Хартум, з вимогою до військової ради передати владу цивільним”, - йдеться у повідомленні.

Протестувальники масово мітингують у центрі Хартума з 6 квітня, спочатку вимагаючи повалення режиму відстороненого президента Омара аль-Башира. Але після того, як 11 квітня його вигнали за допомогою військових, протестувальники продовжили свій протест, вимагаючи від військової ради, яка взяла владу до своїх рук передати владні повноваження цивільній адміністрації.

Читайте також: Протести у Судані: військові закликають припинити блокаду автошляхів

Незважаючи на міжнародну підтримку протестів, військова рада досі чинить опір передачі повноважень, хоча троє її членів пішли у відставку у середу на тлі тиску з боку вуличних протестів.

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня у Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії відсторонило від влади президента Омара аль-Башира та його уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-