В уряді Німеччини підтвердили своє ставлення до проекту Nord Stream 2

В уряді Німеччини підтвердили своє ставлення до проекту Nord Stream 2

Укрінформ
Ставлення офіційного Берліна до газопроводу Nord Stream 2 залишається незмінним.

Про це заявила представник федерального уряду Ульрике Деммер, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати висловлення кандидата від Європейської народної партії (ЄНП) на посаду президента Єврокомісії німця Манфреда Вебера щодо його негативного ставлення до проекту Nord Stream 2.

«Позиція федерального уряду щодо Nord Stream 2 не змінилася: ми завжди казали, що це в першу чергу є економічним проектом, який також має політичний вимір», - сказала Деммер.

Читайте також: Nord Stream 2 пригрозив ЄС судом через нову газову директиву

Вона нагадала, що зараз тривають тристоронні переговори щодо продовження контракту на транзит газу через територію України за участі ЄК, які Берлін активно підтримує і підтримує тісній контакт з усіма задіяними сторонами.

Представниця Мінекономіки у свою чергу додала, що уряд ФРН виходить з того, що потреба в газі в ЄС буде зростати ближчими роками. Отже в інтересах Німеччини та Європи покривати ці потреби з різних джерел і у різній формі.

Деммер відмовилися коментувати заяву Вебера, яка була зроблена ним у рамках передвиборчої кампанії, а також те, як сприйняла канцлер Меркель цю заяву.

Як повідомляв Укрінформ, Манфред Вебер напередодні заявив в інтерв'ю польському виданню, що він є противником цього проекту.

Раніше канцлер неодноразово висловлювалися на підтримку Вебера як кандидата на пост Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-