США заборонили ще восьми країнам купувати іранську нафту

США заборонили ще восьми країнам купувати іранську нафту

Укрінформ
Адміністрація США припинить дію усіх винятків, що дозволяли деяким країнам закуповувати іранську нафту, незважаючи на запроваджені проти Тегерана санкції минулого року.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео під час брифінгу у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Оголошую, що ми більше не надаватимемо жодних винятків. Ми й надалі примушуватимемо до дотримання санкцій і слідкуватимемо за їх виконанням. Будь-яка держава або юридична особа, що має відносини з Іраном, повинна уважно оцінити свою діяльність, оскільки ризики будуть не вартими переваг”, - сказав Помпео.

Він зазначив, що оновлений санкційний режим набере чинності 2 травня й матиме на меті звести експорт іранської нафти до нуля. “Мета залишається простою: позбавити незаконний режим коштів, які він використовує для дестабілізації Близького Сходу протягом останніх чотирьох десятиліть й заохотити Іран поводитися як нормальна країна”, - зазначив держсекретар.

Читайте також: У ЦРУ заявили, що Huawei фінансують китайські спецслужби - ЗМІ

За словами Помпео, США разом з іншими державами-експортерами нафти домовилися підтримувати достатньо високу пропозицію нафти, аби не створювати складнощів на ринку. “Ми дуже ретельно ухвалювали це рішення, аби упевнитися в стабільності ринків. США вели постійні дискусії із союзниками й партнерами, щоб допомогти їм відмовитися від іранської нафти на користь альтернатив”, - зауважив він.

Як відомо, до переліку держав, яким дозволялося безкарно закуповувати іранську нафту, із минулого року належали: Китай, Греція, Індія, Італія, Японія, Південна Корея, Тайвань й Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-