Казку про Червону Шапочку в Іспанії визнали сексистською

Казку про Червону Шапочку в Іспанії визнали сексистською

Укрінформ
Зі шкільної бібліотеки Барселони вилучили 200 книжок, визнавши їх сексистськими та заявивши, що 30% літератури містить сексистські висловлювання та пропаганду гендерних стереотипів.

Інші школи в Іспанії вже думають про очищення своїх бібліотек від дитячих книжок, які містять стереотипи, сексизм та пропагують гендерну нерівність, повідомляє The Guardian.

Серед книжок, у яких виявили сексизм, зокрема, казка "Червона Шапочка" та популярна у католиків історія про святого Георга. Усі 200 книжок були вилучені та замінені на "менш сексистські".

Читайте також: Танцюриста Сергія Полуніна не взяли до паризького балету через гомофобію і сексизм

У батьківському комітеті школи, що планує наслідувати цей приклад, зазначають, що такі заходи дуже важливі. Наголошують, що традиційна література ілюструє багато гендерних стереотипів, і добре буде замінити книжки на такі, що зламають їх.

"У 5 років у дітей вже сформоване уявлення про гендерні ролі, вони розуміють, що значить бути хлопчиком і дівчинкою. Тому дуже важливо працювати над поняттям гендеру з пелюшок", – зазначила голова батьківського комітету Естель Клюзелла.

Як раніше повідомляло агентство, у ПАРЄ заявили, що 85% жінок-парламентаріїв постраждали від психологічного насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-