Демократи знову відкрито заговорили про імпічмент Трампа

Демократи знову відкрито заговорили про імпічмент Трампа

Укрінформ
Демократи в Конгресі США поновили розмови про імпічмент президента Дональда Трампа після того, як зі звіту по "Рашагейтс" стало відомо про спроби з його боку втрутитися в розслідування.

Про це повідомляє в суботу американський телеканал новин ABC News.

"Демократи повернулися до обговорень про імпічмент президента Дональда Трампа після оприлюднення доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера", - зазначає телеканал. 

При цьому підкреслюється, що, хоча керівництво Демократичної партії в цілому висловлює більш стриману позицію, прогресивні політики та деякі кандидати в президенти закликали до швидких дій.

Читайте також: ЗМІ заявляють про плани Ріка Перрі звільнитися з поста міністра енергетики США

Як уточнюється в публікації, політичне керівництво партії "залишається обережним" щодо негайного порушення справи про імпічмент нинішнього глави Білого дому. У цьому зв'язку констатується, що для імпічменту потрібно мати вагомі й обґрунтовані аргументи, які не зможуть бути спростовані оточенням Трампа. В іншому разі це викличе сумніви в електорату та призведе до ще більшої підтримки Дональда Трампа на виборах 2020 року. 

Водночас прогресивні законодавці наголошують, що висновки, вказані у звіті Мюллера, є підставою для негайного реагування. У цьому зв'язку наводиться заява сенатора Елізабет Уоррен, яка офіційно бере участь у президентських перегонах.

"Тут не йдеться про політику. Тут не йдеться навіть про самого Дональда Трампа", - заявила сенатор.

Читайте також: Трамп каже, що ЗМІ неправильно висвітлюють звіт Мюллера

Вона підкреслила, що йдеться насамперед про те, "що повинен робити президент Сполучених Штатів, і яка роль Конгресу в тому, щоб сказати: ні, президент не може прийти й припинити розслідування про атаку на нашу країну з боку іноземного уряду". 

Нагадаємо, у четвер Міністерство юстиції США оприлюднило повний звіт за матеріалами "російського" розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера. У ньому, зокрема, були наведені факти, що Дональд Трамп намагався звільнити спецпрокурора Мюллера одразу після його призначення та вплинути на слідство в інший спосіб.

Читайте також: Рейтинг Трампа досяг найнижчого цьогоріч рівня після оприлюднення звіту Мюллера

Всі спроби Трампа були невдалими, оскільки високопоставлене оточення Трампа свідомо не виконувало або ігнорувало розпорядження президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-