Рейтинг Трампа досяг найнижчого цьогоріч рівня після оприлюднення звіту Мюллера

Рейтинг Трампа досяг найнижчого цьогоріч рівня після оприлюднення звіту Мюллера

Опитування
Укрінформ
Підтримка президента США громадянами країни впала одразу на 3% після того, як Міністерство юстиції у четвер розкрило повний текст доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера, де йшлося про спроби Трампа згорнути слідство.

Про це повідомляє в суботу центральне американське видання The Hill із посиланням на результати останнього соцопитування в США.

"Рейтинг президента Трампа впав на 3 відсоткових пункти після оприлюднення звіту спеціального прокурора Роберта Мюллера, досягши найнижчого рівня в 2019 році", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зусилля Трампа на посаді глави держави підтримують лише 37% людей. Причому, лише п'ять днів тому цей показник становив 40%. А до першої доповіді генпрокурора Вільяма Барра по "російському" розслідуванню, оприлюдненої 24 березня, рейтинг підтримки президента Трампа сягав 43%.

Останнє соціологічне опитування було проведене у другій половині дня четверга – в першій половині п'ятниці, одразу після того, як Міністерство юстиції США виставило у відкритому доступі повний звіт спецпрокурора Мюллера, який охоплює 448 сторінок.

Читайте також: Трамп каже, що ЗМІ неправильно висвітлюють звіт Мюллера

У ньому, зокрема йдеться, що "хоча ця доповідь не доходить висновку, що президент вчинив злочин, він також не виправдовує його".

Офіс Мюллера встановив, що з боку Трампа все ж відбувалися спроби звільнити спецпрокурора одразу після його призначення. Були й інші моменти, які коливалися "на межі" звинувачень у обструкції правосуддю. Трампа врятувало лише те, що ці зусилля "були в основному невдалими, але здебільшого тому, що особи, які оточували президента, відмовлялися виконувати його накази чи прохання", підкреслюється у звіті спецпрокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-