Молдова заборонила рух автомобілів з придністровськими номерами

Молдова заборонила рух автомобілів з придністровськими номерами

Укрінформ
З початку квітня в Молдові набуло чинності Положення про заборону руху дорогами правобережної Молдови автомобілів з Придністровськими реєстраційними номерами.

Понад 100 таких автомобілів були доставлені на спецпарковку Національного інспекторату патрулювання, повідомив керівник Інспекції патрулювання Марін Максіан, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з новим законодавством, з 1 квітня 2019 року, заборонено рух дорогами загального користування транспортних засобів з реєстраційними номерами з лівого берега Дністра (Придністровський регіон), якщо власники авто мають водійськими посвідченнями Республіки Молдова і проживають на правому березі Дністра», - зазначив Максіан.

Читайте також: В ОБСЄ розповіли про переслідування на окупованих Росією територіях

Він нагадав при цьому, що виняток з правил робиться лише для транспортних засобів, які знаходяться у власності економічних агентів з адміністративно-територіальних одиниць лівобережжя Дністра і муніципія Бендер, і якщо водії транспортних засобів є їх співробітниками. У випадку невідповідності встановленим нормам, транспортний засіб доставляється на територію спеціального паркування або в найближчий поліційний відділок.

Згідно з кодексом про правопорушення, припаркований транспортний засіб повертається власнику або його законному представникові після усунення підстав для доставлення його на стоянку. Витрати по доставці транспортного засобу на стоянку та її оплати покладаються на правопорушника.

Читайте також: Молдова потрапила до "чорного списоку" авіабезпеки

До набрання чинності цих норм, власникам автомобілів з Придністровськими номерами, незалежно від терміну експлуатації, були відведені шість місяців на розмитнення та сплату акцизів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-