Білорусь вимагатиме компенсації за поставку неякісної нафти з РФ

Білорусь вимагатиме компенсації за поставку неякісної нафти з РФ

Укрінформ
Білорусь обговорить з російською держкомпанією «Транснефть» ситуацію з постачанням неякісної нафти з РФ і наполягатиме на компенсації.

Про це заявив голова концерну «Белнефтехим» Андрій Рибаков, повідомляє БЕЛТА.

"Усі можливі наслідки будуть обговорені з "Транснефтью" на майбутній нараді. Білоруська сторона наполягатиме на розробленні компенсаційних механізмів", - сказав Рибаков.

За його словами, фактично білоруським НПЗ довелося стати фільтром "негативних моментів", які пов'язані з надходженням до нафтопроводу неякісного продукту. Так, окремі проби показували перевищення в 100 разів хлорорганічних сполук у нафті, що надійшла з РФ.

"Небезпека цих сполук полягає у їхній високій корозійній агресивності, також можливе забивання окремого теплообмінного обладнання та отруєння дорогої каталізаторної системи. Виходячи з унікальності обладнання, його ремонт буде займати від півроку і більше. Якщо говорити про грошовий еквівалент, то це як мінімум десятки мільйонів доларів, збитки можуть обчислюватися багатьма сотнями мільйонів доларів", - пояснив голова «Белнефтехима».

Читайте також: У питаннях суверенітету Білорусі немає місця компромісам — Лукашенко

За інформацією білоруських ЗМІ, в останні дні відбулося різке погіршення якості російської експортної суміші Urals, що надходить транзитом на ділянку магістрального нафтопроводу ВАТ "Гомельтранснефть Дружба".

Як повідомлялося, 18 квітня уряд РФ заборонив експорт російської нафти і продуктів з неї в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-