"Жовті жилети" знову протестуватимуть у Парижі

Укрінформ
"Жовті жилети" планують зібратися на чергову, 23 акцію протестів у Франції цими вихідними.

Про таке повідомляє The Local.

“Ми закликаємо всіх наших громадян поїхати в Париж не з миром... Що стосується Нотр-Даму, то для нього хороші мільярдери знайшли один мільярд євро, але ніхто не піклується про 140 тисяч безпритульних!", - йдеться на сторінці запланованого в Парижі заходи "Ультиматум 2" у Facebook.

І хоча деякі члени антиурядового руху пропонували скасувати акцію, у п'ятницю з новою силою пролунав заклик до проведення акцій протесту. Багато хто з "жовтих жилетів" обурений великими сумами, виділеними на ремонт у Нотр-Дамі, які, за їхніми словами, "можна було б витратити краще".

Читайте також: Російські пропагандисти прив’язали трагедію в Паризькому Нотр-Дам до України – EUvsDisinfo

Лідери руху закликали зробити Париж в суботу столицею "жовтих жилетів", в той час як в минулий раз головним містом "жилетів" була Тулуза. Представники руху у регіонах, зокрема, в Нормандії, вже відгукнулися на цей заклик. Місце головної зустрічі в Парижі організатори акції поки тримають у таємниці.

Як повідомив глава МВС Франції Крістоф Кастанер, в цю суботу близько 60 тис. поліціянтів та жандармів стежитимуть за порядком на вулицях французьких міст.

Читайте також: У Данії після протестів ультраправих затримали 23 осіб

Нагадаємо: "жовті жилети" проводять акції протесту щосуботи, починаючи з листопада 2018 року. Спочатку вони протестували проти зростання цін і податків, а згодом акція перетворилася у вираз невдоволення політикою уряду, який не прагне, на їхню думку, розв'язувати матеріальні проблеми пересічних громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-