Втручання Росії у вибори США: звіт Мюллера не виправдовує Трампа

Втручання Росії у вибори США: звіт Мюллера не виправдовує Трампа

Укрінформ
Команда спецпрокурора США Роберта Мюллера наполягає, що у зв'язку зі складною природою доказів, отриманими під час "російського" розслідування щодо діяльності Трампа і його кампанії, вони не можуть підтвердити відсутність складу злочину.

Про це йдеться у доповіді за результатами розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США, оприлюдненій у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якби ми мали впевненість після ретельного розслідування фактів, що президент явно не чинив перешкоджання правосуддю, ми би так і заявили. Однак, виходячи з фактів і відповідних правових стандартів, ми не можемо цього стверджувати", - йдеться у вступному розділі звіту.

При цьому, прокурори з офісу Мюллера назвали отримані докази про дії та наміри президента "складними питаннями", які не дозволяють дійти остаточного висновку, що жодного злочинного діяння не було вчинено".

Читайте також: Звіт Мюллера: Килимник намагався втілити “мирний план” з Януковичем до літа 2018

"Отже, хоча цей звіт не доходить висновку, що президент вчинив злочин, він також не виправдовує його", - підкреслюється в документі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Міністерство юстиції США оприлюднило повний звіт щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера. У документі, який має обсяг 448 сторінок, йдеться, зокрема, про відсутність змови з російським урядом з боку штабу Дональда Трампа або будь-якого іншого громадянина США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-