Венесуела вперше отримала гуманітарну допомогу від Червоного Хреста

Венесуела вперше отримала гуманітарну допомогу від Червоного Хреста

Укрінформ
До Венесуели - вперше з початку кризи у країні - доставлена гуманітарна допомога від Червоного Хреста.

Про це повідомляє DW.

"В аеропорту Каракаса приземлився літак, на борту якого знаходяться терміново необхідні медикаменти і медичні матеріали", - повідомив представник венесуельської влади.

Близько тижня тому голова Венесуели Ніколас Мадуро після численних відмов повідомив про готовність прийняти гуманітарну допомогу Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За даними ООН, майже чверть з 30 мільйонів венесуельців потребують термінової допомоги. Близько 3,7 мільйона жителів країни виснажені внаслідок недостатнього харчування, не менше 22 відсотків дітей до 5 років страждають від хронічного недоїдання.

Читайте також: Помпео: Усі варіанти впливу на Венесуелу - на столі в уряді

З початку року Венесуела пребуває у глибокій політичній і соціальній кризі. Після того як 22 січня Мадуро знову прийняв присягу президента, у країні почалися активні політичні протести.

Днем пізніше голова парламенту Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента. Легітимність лідерства Гуйадо визнали більшість країн Євросоюзу, а також США, Канада, Австралія, частина країн Латинської Америки і Організація американських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-