Помпео: Усі варіанти впливу на Венесуелу - на столі в уряді

Помпео: Усі варіанти впливу на Венесуелу - на столі в уряді

Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео наголошує, що США розглядають усі варіанти впливу на ситуацію в Венесуелі – від політичного й економічного тиску до потенційного застосування військового компоненту, уникаючи при цьому різких заяв.

Таку позицію Помпео сформулював в інтерв'ю CBS у відповідь на запитання про можливе використання американських сил для впливу на розвиток подій у Венесуелі.

"Я не буду говорити про дискусії, які відбуваються в уряді Сполучених Штатів. Ми дали чітко зрозуміти, що всі варіанти перебувають на столі", - відповів Помпео на ремарку, що Держдеп попросив Пентагон підготувати варіанти непрямого військового втручання для додаткового тиску на Ніколаса Мадуро, такі, як спільні військові навчання з Колумбією або Бразилією.

Держсекретар США також підкреслив, що наразі Сполучені Штати і союзники тиснуть на режим Мадуро дипломатичними інструментами й санкціями. "Ви бачите, як політична й дипломатична петля затягується навколо шиї Мадуро", - зауважив він.

У цьому зв'язку Помпео наголосив, що подібний тиск відчуватимуть і зовнішні гравці, які підтримують режим в Венесуелі. "Кубинці також повинні зрозуміти, що їхня подальша підтримка Ніколаса Мадуро коштуватиме їм високу ціну, і ми матимемо подібну розмову з росіянами", - наголосив державний секретар США.

Читайте також: США не збираються припиняти боротьбу за народ Венесуели – Помпео

Як повідомлялося, Сполучені Штати і десятки інших країн визнали тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо. Однак Ніколас Мадуро продовжує зберігати контроль над видобутком природних ресурсів, а також силовими відомствами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-