Соратник Трампа хоче використати “російську” доповідь Мюллера для захисту в суді

Соратник Трампа хоче використати “російську” доповідь Мюллера для захисту в суді

Укрінформ
Давній соратник Дональда Трампа, політичний консультант Роджер Стоун висловив намір використати повну доповідь спецпрокурора Мюллера, яка вказує на відсутність змови кампанії Трампа з росіянами, для захисту в суді по своїй справі.

Про це повідомило в суботу американське видання The Hill.

"Стратег Республіканської партії і давній соратник Трампа Роджер Стоун вимагає оприлюднення повного звіту про розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера в рамках своєї стратегії захисту в суді", - зазначає видання.

Стоуну висунуті звинувачення в обмані Конгресу, а також у перешкоджанні слідчим щодо його контактів з WikiLeaks під час президентської кампанії 2016 року. Сам Стоун не визнав своєї провини, а його адвокати заявили в п'ятницю, що повний звіт Мюллера став "істотним" для захисту Стоуна.

Юристи також стверджують, що Стоун був несправедливо визначений як прибічник президента, і що справа ніколи не повинна була потрапити до судді Емі Берман Джексон.

"Тепер, коли Міністерство юстиції дійшло висновку, що не існує змови між російськими агентами та будь-яким американським громадянином, включаючи Роджера Стоуна, цей "зв'язок" є необґрунтованим", - наполягають адвокати Стоуна.

Читайте також: Розслідування Мюллера не знайшло доказів змови Трампа з Росією

Як повідомлялося, 24 березня генеральний прокурор США Вільям Барр оприлюднив стислий звіт по розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори в США. Серед висновків, зокрема, йшлося про недостатність доказів для того, щоб звинувачувати кампанію Трампа у змові з росіянами, а також перешкоджання правосуддю з боку президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-