Помпео попередив про спроби Росії втрутитись в ситуацію у Нікарагуа

Помпео попередив про спроби Росії втрутитись в ситуацію у Нікарагуа

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео назвав "провокаціями" дії Росії в Венесуелі та звернув увагу на спроби Кремля посилити свій негативний вплив у Нікарагуа, де РФ намагається підтримати "надзвичайно некомпетентне" керівництво.

Про це, як повідомили в Держдепі, він заявив під час перебування з візитом у Чилі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про лицемірних прихильників політики невтручання в Латинській Америці, то треба згадати і про росіян. Венесуела, латиноамериканські країни повинні бути стурбованими. Перекидання військ літаками та відкриття навчального центру в Венесуелі є очевидними провокаціями", - заявив держсекретар США.

Помпео підкреслив, що РФ посилила й без того присутню нестабільність у Венесуелі та прагне зробити це в інших країнах регіону.

"Росія, як відомо всім, має давні зв'язки з авторитарними лідерами на Кубі та в Нікарагуа. Вона продає зброю, пропагує брехню, поширює всі типи пропаганди в цих країнах", - підкреслив державний секретар США.

Читайте також: У Нікарагуа затримали понад 100 протестувальників

Так, за його словами, в Нікарагуа росіяни відкрили навчальний центр для поліції, а також супутниковий комплекс в околицях столиці. 

"Наслідки участі РФ у Нікарагуа, м'яко кажучи, не є гарними. Громадяни Нікарагуа страждають, вони страждають від керівництва, яке чинить кричущі порушення прав людини, душить свободу слова і відмовляється визнати свою надзвичайну некомпетентність", - підкреслив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-