Естонія закрила “шенген” журналістам “России-1” на п’ять років

Естонія закрила “шенген” журналістам “России-1” на п’ять років

Укрінформ
МВС Естонії на 5 років заборонило в'їзд до Шенгенської візової зони журналістам російського телеканалу "Россия-1" Олені Єрофєєвій і Павлу Кострикову.

Про це повідомляє портал ERR з посиланням на щорічник естонської Поліції безпеки (КаПо).

«Міністерство внутрішніх справ заборонило обом журналістам в'їзд до Шенгенського візового простору на п'ять років», - йдеться у повідомленні.

За інформацією КаПо, Єрофєєва і Костриков прибули з Росії до Фінляндії за отриманими в посольствах Італії і Франції візами, після чого припливли на поромі до Естонії.

"До їх завдань входила зйомка для новинної передачі "Вести", яка виходить на каналі "Россия-1", кліпу, що висміює діяльність релігійної організації і розпалює вороже ставлення до неї", - повідомляється у щорічнику КаПо.

Читайте також: СБУ викрила пропагандистку, яка за завданням ФСБ агітувала проти виборів

Повідомляється, що російські репортери приховували реальні цілі своєї поїздки. На місці вони в приватному порядку прихованими камерами провели відеозйомку Кескліннської громади Свідків Єгови у Таллінні та її членів.

"Знятий кліп використовувався у телерепортажі для "России-1", в який також були включені зняті в Фінляндії кліпи аналогічного характеру. У цих сюжетах члени спільноти "Свідки Єгови" були висміяні в телеефірі - виключно за їх релігійні вірування", - йдеться у щорічнику.

У Росії діяльність "Свідків Єгови" визнана протизаконною. У зв'язку з цим багато членів спільноти перебралися до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-