США розмістять у Румунії нову систему протиракетної оборони

США розмістять у Румунії нову систему протиракетної оборони

Укрінформ
Влітку нинішнього року США за запитом НАТО розмістять у Румунії систему THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) для підтримання протиракетної оборони Північноатлантичного альянсу.
Про це йдеться в прес-релізі Європейського командування США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цього літа США розгорне в Румунії систему оборони THAAD для підтримання протиракетної оборони НАТО. THAAD з 69-ї артилерійської бригади протиповітряної оборони, 32-ї армії і командування протиповітряної оборони, що базується в Форт-Худі, штат Техас, буде інтегрований в існуючу архітектуру протиракетної оборони НАТО протягом обмеженого періоду часу - на період планового технічного обслуговування та оновлення системи протиракетної оборони Aegis Ashore у Румунії», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: США перекинули до Ізраїлю сучасну протиракетну систему

Підкреслюється, що Союзне повітряне командування НАТО візьме на себе оперативний контроль над THAAD протягом усієї своєї місії.

Система протиповітряної оборони THAAD призначена для висотного заатмосферного перехоплення ракет у радіусі до 200 кілометрів. У прес-релізі наголошується, що це заплановане і тимчасове розгортання THAAD свідчить про прихильність США принципам захисту союзників по НАТО і забезпечує стримування потенційних противників за межами європейського театру дій.

Систему буде розміщено на території румунської військової бази Девеселу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-