США висунули Ассанжу обвинувачення

США висунули Ассанжу обвинувачення

Укрінформ
Міністерство юстиції США звинуватило засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в змові з аналітиком розвідки США Челсі Меннінг з метою злому секретного урядового комп'ютера, йому загрожує до 5 років за гратами.
Про це йдеться у обвинувальному акті Мін’юсту США.

«Ассанж звинувачується в змові з метою здійснення комп'ютерного проникнення та вважається невинним, якщо та до того часу, поки не буде доведена його вина», - йдеться в обвинуваченні. Якщо його визнають винним, йому загрожує максимальне покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Ассанжа звинувачують у тому, що він допоміг Челсі Меннінг, колишньому аналітику розвідки США та інформатору WikiLeaks, зламати пароль, за допомогою чого вдалося проникнути в комп'ютери Пентагону.

Читайте також: Ассанжу "світить" у США до п'яти років тюрми

За версією обвинувачення, Меннінг зламала пароль на комп'ютерах Міністерства оборони США, підключених до мережі секретного Інтернет-протоколу (SIPRNet). Це мережа уряду США, яка використовується для секретних документів та комунікації. Меннінг, яка мала доступ до комп'ютерів, бо виконувала обов'язки розвідувального аналітика, під чужим паролем завантажувала секретні записи для передачі на WikiLeaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-