Ассанжу

Ассанжу "світить" у США до п'яти років тюрми

Укрінформ
У разі визнання американським судом засновика WikiLeaks Джуліана Ассанжа винним в інкримінованих злочинах йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.
Про це повідомили у Мін'юсті США.

“Якщо визнають винним, його (Ассанжа - ред.) можуть засудити максимально до п'яти років в'язниці”, - йдеться у прес-релізі.

Однак у Мін’юсті додали, що зазвичай за злочини на федеральному рівні порушники отримують менший термін, ніж максимальний.

Читайте також: США незабаром висунуть обвинувачення Ассанжу — CNN

Самі обвинувачення стосуються причетності Ассанжа до викрадення й оприлюднення сотень тисяч секретних американських урядових документів.

Як повідомлялося, 11 квітня британська поліція затримала Ассанжа, який перебував у посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року.

Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом Сполучених Штатів Америки.

Джуліан Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні у 2012 році, тоді він переховувався від видачі Швеції за обвинуваченням у зґвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії та подальша видача США - там йому може загрожувати ув'язнення за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Президент Еквадору Ленін Морено у липні 2018 року підтвердив, що його уряд веде переговори з британською владою про те, щоб Ассанж залишив посольство.

Фото: GettyImage

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-